Griekse macaroni

5
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de pasta. Fruit de ui en braad het gehakt rul in de olijfolie. Snijd de tomaat in plakjes. Voeg de plakjes tomaat, de peterselie en de andere kruiden toe. Voeg de wijn toe en laat alles 10 minuten doorkoken. Maak een roux van boter, bloem en melk. Smelt de boter. Voeg melk en bloem toe. Laat de roux 3 minuten zacht doorkoken. Breng de roux op smaak met peper, citroensap en zout. Laat de roux iets afkoelen en voeg dan 2 eieren toe. Roer 1 ei door het afgekoelde vleesmengsel. Maak vervolgens laagjes in de ovenschaal van macaroni, vleesmengsel en roux. Eindig met de roux. Strooi de kaas erover. Zet de schaal ongeveer 40 minuten in de oven.

Griekse macaroni is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Mac 'n cheesemuffins met bloemkool & kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mac 'n cheese met broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Macaroni met bloemkool en kaas uit de oven
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kibbeling met romige worteltjesmacaroni
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept
Vistandoori met wokgroente
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept