Griekse spinazietaart

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de spinazie uitlekken tot het meeste vocht eruit is. Fruit de gesnipperede ui met de knoflook en de komijn in een eetlepel olie tot heel lichtbruin. Van het vuur afhalen en voeg de in kleine blokjes gesneden fêta en de roomkaas en de spinazie erbij. Goed mengen en af laten koelen. Neem bij voorkeur een vierkante ovenschaal en bestrijk deze met olie. Leg op de bodem van de schaal een velletjefillo-deeg en bestrijk dat licht met olie. Doe dat nog 5 keer. Doe de afgekoelde vulling op de laag fillo-deeg en stapel weer 6 laagjes fillo-deeg (steeds weer met olie bestrijken) op de vulling. Vouw de randen van het pakketje dicht zodat de vulling er niet uit kan. Verdeel de bovenkant van de taart met een scherp mes in bijvoorbeeld 16 vierkantjes. Vervolgens zet je de taart 20 minuten in de voorverwarmde oven op 225 graden

Griekse spinazietaart is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazietaart met pijnboompitten
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige ei-spinazietaart
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazietaart uit Romagna
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazietaart met geitenkaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept
Vistandoori met wokgroente
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept