Groene asperges met sojasaus en sesamzaad

4
0 min
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de asperges schoon door ± 2 cm van de onderkant af te breken en de stelen met een dunschiller tot ± 5 cm van de top te schillen. Snijd de asperges diagonaal in ± 5 cm lange stukjes. Verhit de boter in een koekenpan en roerbak de asperges ± 1 minuut. Strooi de suiker erover en roerbak nog 30 seconden. Giet de sojasaus erover en roerbak weer ± 30 seconden. Verhit de sesamzaadjes in een apart pannetje en rooster ze lichtbruin. Neem ze van het vuur en strooi ze over de asperges. Serveer de asperges direct.

Groene asperges met sojasaus en sesamzaad is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Spruitjes met ham
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalenrisotto met groene groente
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept