Vlees in stukken snijden en door bloem wentelen. In braadpan boter verhitten en vlees op matig hoog vuur in ca. 5 minuten al omscheppend rondom bruin bakken. Spekreepjes ca. 2 minuten zachtjes meebakken. Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Paprika’s schoonmaken en in stukken snijden. Ui, knoflook en paprika door vlees scheppen en alles ca. 2 minuten bakken. Paprikapoeder erover strooien en ca. 2 minuten zachtjes meebakken. Bouillontablet oplossen in 2 dl heet water. Langs rand van pan tomatenblokjes, wijn en bouillon bij vlees schenken. Tijm toevoegen. Aan de kook brengen en goulash afgedekt in ca. 2 uur heel zachtjes (op vlamverdeler) laten sudderen. Aardappels schillen en in kleine blokjes snijden. Sperziebonen schoonmaken, wassen en in drieën snijden. Aardappelblokjes en sperziebonen door goulash scheppen gerecht in nog ca. 45 minuten zachtjes gaar smoren. Op smaak brengen met zout en peper. Evt. binden met maïzena.