Doe de ui (uit de zak) met 1 blaadje laurier, 1 takje tijm en 1 eetlepel mosterd in een pan met dikke bodem. Bestrooi het vlees met zout en peper. Leg het vlees op het uimengsel en voeg net zoveel water toe totdat het vlees ca. 1 cm onder het water ligt. Laat het vlees afgedekt op een laag vuur in ca. 21/2 uur gaar worden. Schil de aardappels en was ze. Snijd de aardappels vervolgens in stukken. Pel de knoflook. Kook de aardappels met de wortel, knoflook, takje tijm, blaadje laurier en zout in ca. 20 minuten gaar. Was en snijd de prei in dunne ringen. Voeg de prei de laatste 5 minuten van de kooktijd van de aardappels toe. Giet de aardappels af, verwijder de tijm en de laurier en pureer tot een stamppot. Breng op smaak met zout en peper. Snijd het vlees in plakken. Smelt de roomboter samen met de rest van de mosterd en voeg 2 eetlepels stoofvocht van het vlees toe. Serveer het vlees op de hutspot en schenk de mosterdboter erover.