Italiaanse kipschotel

5
0 min
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng de geraspte kaas met paar eetlepels Italiaanse kruiden in diep bord. Kluts een ei in een diep bord. Haal de stukken kipfilet door het ei en door de kaas. Leg de kipfilets op een bord in de koelkast. Snijd de knoflook en de ui klein en bak ze aan. Voeg tomatenpuree, tomatenblokjes, suiker en weer paar eetlepels Italiaanse kruiden toe. Beetje peper naar smaak erbij en even lekker laten pruttelen. Snijd ondertussen de aubergine en courgette in plakken. Doe de tomatensaus in een overschaal. Leg vervolgens de kip, courgette en aubergine dakpansgewijs daar bovenop. Strooi er wat stukjes blauwe kaas of geitenkaas over en tussen. Bak de schotel in ca. 45 minuten gaar.

Italiaanse kipschotel is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Kip met rijsttimbaaltje en courgettestukjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Coq au vin (Kip in rode-wijnsaus)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hete kipschotel
20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spitskoolschotel met satésaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept