Italiaanse linzenschotel

5
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Spoel de linzen in een zeef af met koud water en laat ze uitlekken. Verhit 1 eetlepel olie in een braadpan en bak hierin de spekblokjes in 5 minuten op middelhoog vuur uit. Schep de ui en bleekselderij erbij en bak het geheel 3-4 minuten. Roer de linzen en blokjes tomaat met aanhangend vocht door het spek-groentenmengsel. Schenk vervolgens de bouillon erbij. Breng het geheel op smaak met zout en (versgemalen) peper en breng het aan de kook. Laat het met de deksel op de pan in 40 minuten op zacht vuur gaar worden. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de saucijsjes rondom bruin en gaar. Serveer ze bij de linzen.

Italiaanse linzenschotel is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Worst-linzenschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige gnocchi-linzenschotel met worst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzenschotel met Catalaanse braadworstjes
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzensalade met spekjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept