Verhit de helft van de boter in een braadpan met dikke bodem en bak hierin de uien goudgeel. Voeg het vlees toe en bak het rondom bruin. Schenk de bouillon erbij en voeg de laurier, kruidnagel, vleeskruiden en (versgemalen) peper naar smaak toe. Laat het vlees met de deksel schuin op de pan in 45-50 minuten gaar worden, schep af en toe om. Kook de aardappels in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze met 25 gram boter en de warme melk fijn. Schil de appels en snijd ze in plakken. Vul de ovenschotel met een laagje aardappelpuree, een laagje vlees en een laagje appel. Herhaal dit nog twee keer, zodat er drie laagjes aardappelpuree, drie laagjes vlees en drie laagjes appel zijn. Bestrooi het geheel met een laagje paneermeel en verdeel de rest van de boter erover. Bak de schotel in 30 minuten in het midden van de oven gaar.