Schil de knolselderij en schil hem in dunne plakken en snij vervolgens de plakken in vieren. Kook de knolselderij in ruim wat met zout in ca. 10 minuten beetgaar. Laat vervolgens de knolselderij uitlekken. Smelt intussen in een steelpan 4 eetlepels boter. Roer de bloem er door. Voeg al roerend scheutje voor scheutje de melk toe tot een gladde, dunne saus ontstaat. Verbrokkel de kaas boven de saus terwijl de saus nog iets indikt. Breng de kaassaus op smaak met peper. Vet de ovenschaal in. Laat de aardappelschijfjes uitlekken. Leg de aardappelschijfjes en de knolselderijplakken om en om in de ovenschaal. Giet de kaassaus er over heen. Zet de schotel 15 minuten in het midden van de oven en laat het gaar en goudbruin bakken.
Knolselderij-aardappelschotel met gorgonzolasaus is een recept van De Chef