Kwarktaart met ananas

6
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier zodat de taart na afloop makkelijk uit de vorm gehaald kan worden. Beleg de springvorm met de lange vingers, met de suikerkant naar boven. Giet 1 dl van het ananasvocht in een pannetje en verhit het tot het bijna kookt. Los hierin de goed uitgeknepen blaadjes gelatine op. Laat het al roerende afkoelen tot lauwwarm. Klop de slagroom bijna stijf. Meng de kwark met de basterdsuiker. Roer er het afgekoelde ananassap door. Spatel vervolgens de slagroom door het kwarkmengsel. Giet het mengsel op de lange vingers. Zet de taart in de koelkast en laat deze in 4 uur goed opstijven. Snijd de ananasschijven in vieren en garneer de taart ermee.

Kwarktaart met ananas is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kwarktaart met rozijnen en sinaasappel
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Kwarktaart met aardbeien
35 min Gebak
Bekijk recept
Frisse vanillekwarktaart met bloedsinaasappel
165 min-
Bekijk recept
Feestelijke bramen-kwarktaart
30 min- Nagerecht
Bekijk recept