Lamsbout met olijven

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snipper de uien en de knoflook en breng ze met de kruiden, peper en de wijn aan de kook. Leg de lamsbout in een schaal, schenk er de warme wijn over en laat het vlees 1 nacht marineren. Neem het uit het vocht en dep het droog. Zeef de marinade. Verhit in een braadpan de olie en bak het vlees rondom bruin. Voeg er 1/8 liter van de marinade aan toe en laat de bout 1 uur, afgedekt en onder keren zachtjes braden. Snijd de bleekselderij in stukken van ± 3 cm, laat de olijven uitlekken, voeg beide toe en braad het vlees nog 1/2 uur. Dompel de tomaten even in kokend water onder, pel ze, snijd ze in achten en warm ze de laatste 5 minuten mee. Leg het vlees met de bleekselderij, de tomaten en de olijven op een verwarmde schaal. Laat het braadvocht snel tot sausdikte inkoken of bind het met een kruimig mengsel van 1 eetlepel boter en 11/2 eetlepel bloem en doe de saus in een sauskom over.

Lamsbout met olijven is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Hummus garni
5 min Snack
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min Snack
Bekijk recept

Lamsbout met rozemarijn
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van lamsbout
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginegratin met lam en witte saus met feta
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept