Lamsbout uit de oven

5
0 min
-
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Hak de olijven fijn. Voeg de kruiden toe. Pers de knoflook uit boven het olijvenmengel. Bestrijk de binnenkant van de lamsbout met het olijvenmengsel en steek de bout dicht met cocktailprikkers. Verhit de boter in de braadslee en braad hierin boven een hoog vuur de lamsbout rondom aan. Was intussen de paprika's en halveer ze. Verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika met de ansjovis bij de lamsbout in de braadslee en schenk de rosé erover. Braad de lamsbout in het midden van de oven ca. 30 minuten. Haal de paprika's 10 minuten voor het einde van de braadtijd uit de braadslee en ontvel ze. Pureer vleessap, paprika's en ansjovis tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de lamsbout met zout en peper. Snijd de lamsbout in plakken en serveer de saus er apart bij.

Lamsbout uit de oven is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Lamsbout met rozemarijn
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van lamsbout
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginegratin met lam en witte saus met feta
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept