Snijd de korstjes van het brood en snijd het brood in blokjes. Pureer in een keukenmachine het brood met het gemberpoeder, de koriander, de komijn, het sinaasappelsap, de olie, zout en peper tot een glad mengsel. Vet een schaal in. Dep de lamsbout met keukenpapier droog en leg hem in de schaal. Verdeel het broodmengsel over de boven- en de zijkanten van de lamsbout en druk het stevig aan. Dek de schaal met aluminiumfolie af en zet hem tot gebruik in de koelkast. Neem de lamsbout ± 1 uur voor gebruik uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 225°C of gasovenstand 5 en laat de lamsbout afgedekt met aluminiumfolie in het midden van de oven in ± 55 minuten gaar worden. Verwijder het folie en laat de lamsbout in nog ± 5 minuten bruin worden. Schakel de oven uit en laat de lamsbout met de ovendeur op een kier 5-10 minuten rusten. Snijd de lamsbout met een scherp mes in plakken. Serveer met gebakken aardappeltjes en peultjes met worteltjes.