Lamsfilet met sinaasappel-knoflooksaus

2
0 min
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Boen 1 sinaasappel goed schoon en snijd er een stukje schil af van ± 5 cm. Snijd dit stukje in flinterdunne reepjes. Breng de reepjes schil in een pannetje met ruim water aan de kook, laat ze 5 minuten zachtjes koken en daarna in een zeef uitlekken. Pers de sinaasappels uit. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in plakjes. Snipper de ui. Doe het sinaasappelsap met de knoflook, de ui, de tijm, de rozemarijn, de honing en de mosterd in een steelpan en laat het geheel ± 15 minuten zachtjes koken. Pureer de saus met een staafmixer of wrijf haar door een zeef. Verhit de boter in een koekenpan en bak de lamsfilets in ± 4 minuten bruin en van binnen rosé. Bestrooi ze met zout en peper. Leg de lamsfilets op een warm bord, dek ze met aluminiumfolie af en houd ze warm. Roer de gepureerde saus en de crème fraîche door het bakvet en laat de saus inkoken tot hij goed van dikte is. Leg de lamsfilets op 2 warme borden, schenk de saus erover en garneer met de reepjes sinaasappelschil. Lekker met kastanjetaartjes.

Lamsfilet met sinaasappel-knoflooksaus is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Toum (Libanese knoflooksaus)
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Haantje met knoflookaardappelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde lamsspiesjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaans gekruide Lamsfilet, saus met koriander en harissa
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsfilet met rauwe ham en gestoofde venkel
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsvlees-komkommerspies
20 min Bijgerecht
Bekijk recept