van Lamsfilet met tuinbonen, gevulde aardappelnestjes en spÄ tzle recept Snijd de zwezerik, de lever en de nier in kleine blokjes en bak ze samen met het gehakte uitje in 30 gr boter licht aan. Strooi er 20 gr bloem over en fruit die al roerend enkele minuten mee. Voeg er vervolgens een klein scheutje bouillon bij. Laat het mengsel afkoelen, hak het heel fijn en maak er kleine balletjes van. Haal de balletjes achtereenvolgens door een losgeklopt ei en het broodkruim en frituur ze in heet frituurvet. Dien de balletjes op in de aardappelnestjes. Dop de tuinbonen en blancheer ze 5 minuten in gezouten water. Snijd het spek in kleine blokjes en bak die uit. Warm de uitgelekte tuinbonen met de spekblokjes in het spekvet op. Week de morilles in water en kook ze samen met de kalfsfond en 3 dl kalfsbouillon in tot er nog 3 dl vocht over is. Klop hier 100 gr in klontjes verdeelde boter door en werk er tot slot van het vuur af de eidooier door. Breng op smaak met zout en peper. Houd de saus Goed warm. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Maak van de plakjes in een speciaal hiervoor bestemde tang in heet frituurvet aardappelnestjes. Maak voor de spÄtzle een beslag van 100 gr bloem, 2 eieren en de tomatenpuree. Doe het beslag over in een spuitzak met een zeer dunne spuitpunt en spuit het voorzichtig in kokend, gezouten water. Laat ze 1 minuut koken en spoel ze dan onder de koude kraan af. Snijd (met een garneermesje) de schil van de courgette in dunne slierten en stoof dit samen met de spÄtzle in 10 gr boter. Snijd de lamsfilet in 4 gelijke stukken en pocheer het vlees 10 minuten in de kokende lamsbouillon. Neem het vlees uit de pan, laat het even rusten en snijd het vervolgens in heel dunne plakken. Verdeel de lamsfilet over 4 warme borden, schep de saus op het vlees en garneer met tuinbonen, gevulde aardappelnestjes en spÄtzle.
Lamsfilet met tuinbonen, gevulde aardappelnestjes en spÄ tzle is een recept van De Chef