Verwarm de grill op de hoogste stand. Schil de aardappelen, snijd ze in heel kleine blokjes en kook die in een laagje water met een snufje zout in ± 10 minuten gaar. Pel en snipper intussen de ui. Verhit 25 gr boter, bak de ui hierin zachtjes glazig en pers de knoflook erboven uit. Bak het gehakt al roerend mee tot het rul en verkleurd is. Voeg zout, peper, de munt en de Worcestershiresaus toe en schep het gehakt in een ovenvast schaaltje. Giet het vocht van de aardappelen af. Roer van de aardappelen met het ei, de melk, 25 gr boter, de mosterd en de helft van de geraspte kaas een smeuïge puree en voeg naar smaak zout en peper toe. Schep de puree op het gehakt, strijk het een beetje glad, strooi er de rest van de kaas over en laat het onder de hete grill goudbruin worden. Geef er gebakken spruitjes met knoflook en uien bij.
Lamsgehaktschotel met aardappelpuree en munt is een recept van De Chef