Lamskoteletjes met komkommer-knoflooksaus

2
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de komkommer, halveer hem in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd hem in heel kleine blokjes. Pel de ui en snipper hem heel fijn. Ris boven kopje de rozemarijnnaaldjes van het takje en knip ze fijn. Verwarm drie borden voor. Verhit in een koekenpan de olie. Bak de lamskoteletjes in ca 8 minuten bruin en van binnen rosé, Keer ze halverwege. Bestrooi ze met zout en peper. Leg ze op een warm bord en houd ze onder aluminiumfolie warm. Pel de knoflook en pers ze boven het bakvet uit. Voeg de ui, komkommer en rozemarijn toe en bak ze al omscheppend ca 2 minuten zachtjes. Verkruimel het bouillontablet erboven. Roer in een kopje de maïzena met 1 dl koud water glad. Voeg dit al roerend aan het komkommermengsel toe en blijf roeren tot een licht gebonden saus ontstaat. Breng die op smaak met zout en peper. Leg de lamskoteletjes op twee borden en schep er de saus over. Knip de bieslook erboven fijn. Serveer met gebakken krielaardappeltjes en tomatensla.

Lamskoteletjes met komkommer-knoflooksaus is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Toum (Libanese knoflooksaus)
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Haantje met knoflookaardappelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde lamskoteletten met mosterd en rozemarijn
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes met krieltjes en sperziebonen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige pastinaakfiet met lamskoteletjes
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept