Schil de komkommer, halveer hem in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd hem in heel kleine blokjes. Pel de ui en snipper hem heel fijn. Ris boven kopje de rozemarijnnaaldjes van het takje en knip ze fijn. Verwarm drie borden voor. Verhit in een koekenpan de olie. Bak de lamskoteletjes in ca 8 minuten bruin en van binnen rosé, Keer ze halverwege. Bestrooi ze met zout en peper. Leg ze op een warm bord en houd ze onder aluminiumfolie warm. Pel de knoflook en pers ze boven het bakvet uit. Voeg de ui, komkommer en rozemarijn toe en bak ze al omscheppend ca 2 minuten zachtjes. Verkruimel het bouillontablet erboven. Roer in een kopje de maïzena met 1 dl koud water glad. Voeg dit al roerend aan het komkommermengsel toe en blijf roeren tot een licht gebonden saus ontstaat. Breng die op smaak met zout en peper. Leg de lamskoteletjes op twee borden en schep er de saus over. Knip de bieslook erboven fijn. Serveer met gebakken krielaardappeltjes en tomatensla.
Lamskoteletjes met komkommer-knoflooksaus is een recept van De Chef