Ontvel de tomaten, snijd ze in achten en verwijder de zaadjes. Hak 1 knoflookteentje fijn en plet het andere met een mes. Haal de rozemarijnnaaldjes van 1 takje. Wrijf de lamskoteletjes in met zout en peper. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan, fruit de geplette knoflookteen even aan en voeg het takje rozemarijn toe. Bak de lamskoteletjes hierin om en om in ± 6 minuten bruin. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Neem het takje rozemarijn en de geplette knoflookteen uit de pan. Voeg zo nodig wat olijfolie toe en bak de fijngehakte knoflookteen en de rozemarijnnaaldjes even aan. Voeg de tomaatpartjes toe en bak ze ± 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper en serveer met de lamskoteletjes. Lekker met aardappelgratin of aardappelpuree waar u fijngehakte olijven door roert.
Lamskoteletjes met rozemarijn en tomaat is een recept van De Chef