Schil de komkommer, halveer hem in de lengte, verwijder de pitjes en rasp hem boven een zeef grof. Bestrooi met zout en laat ± 10 minuten staan. Houd 4 toefjes munt apart voor de garnering, neem de rest van de muntblaadjes van de takjes en knip ze in een kopje heel fijn. Druk met de bolle kant van een eetlepel zoveel mogelijk vocht uit de komkommer. Roer in een schaaltje de komkommer, de munt, de azijn en de zure room tot een saus en breng die op smaak met zout en peper. Zet de saus tot gebruik afgedekt in de koelkast. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Pel de knoflook, pers die boven een kommetje uit en roer de olie erdoor. Besprenkel de lamskoteletten aan beide kanten met de knoflookolie en leg ze op het grillrooster. Schuif het rooster met een lekbak eronder ± 10 cm onder de hete grill. Grill de lamskoteletten in ± 10 minuten gaar en bruin; keer halverwege. Leg de lamskoteletten op twee borden en schep de komkommer-muntsaus erover. Garneer met toefjes munt. Serveer er gesmoorde koolrabi en een salade van krielaardappeltjes bij.
Lamskoteletten met komkommer-muntsaus is een recept van De Chef