Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd ze in plakjes. Maak de bleekselderij en de wortel schoon, was ze en snijd ze in blokjes. Snijd het vlees in grove stukken en bestrooi met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees al omscheppend in ± 5 minuten rondom bruin. Bak de ui en de knoflook ± 2 minuten zachtjes mee. Voeg de bleekselderij en de wortel toe en bak ze al omscheppend ± 1 minuut mee. Ris de rozemarijnnaaldjes en de tijmblaadjes boven ee kopje van de takjes. Voeg de wijn, het bouillonpoeder, de rozemarijn en de tijm aan vlees toe en stoof het vlees afgedekt in ± 1 uur gaar. Spoel de bonen in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken. Roer de bonen door het vlees en warm het geheel nog ± 10 minuten zachtjes door. Breng op smaak met zout en peper en serveer met stokbrood.
Lamsschotel met witte bonen gestoofd in Franse wijn is een recept van De Chef