Lamssoep met aubergine en paprika

4
0 min
-
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kruid de blokjes lamsvlees met zout en peper en bak ze in de hete olijfolie bruin. Voeg de uien, de knoflook, de kardemom, de kaneel en de kurkuma toe en bak deze al omscheppend ± 5 minuten mee. Voeg de lamsfond en 1 liter water toe en breng alles aan de kook. Laat de soep met het deksel op de pan ± 45 minuten zachtjes doorkoken. Voeg dan de aubergine, de tomaten, de paprika's en de pruimen toe en laat de soep nog ± 10 minuten zachtjes koken. Voeg de bonen toe en laat de soep door en door warm worden. Breng de soep op smaak met zout en peper en Strooi de peterselie en de munt erover. Serveer de soep met pitabroodjes en tahinacrème.

Lamssoep met aubergine en paprika is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Puree met rode paprika
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lamssoep Met Abrikozen
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Arabische Lamssoep
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Lamssoep Met Rijst En Groenten
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Koyun Et Suyu (Lamssoep Met Groenten)
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept