Maak de prei schoon en pel de uien. Snipper de uien en het preigroen. Breng de lamstongetjes met de peperbolletjes, het kruidenbuiltje, de uisnippers en de prei aan de kook en laat ± 45 minuten koken. Haal dan de lamstongetjes uit het vocht en pel ze zorgvuldig. Zeef het kookvocht en bewaar het. Maak de rapen schoon en snijd ze in partjes. Snijd het preiwit in kleine ruitjes. Kook de raapjes in licht gezouten water krokant gaar. Smelt een klontje boter, stoof de preiruitjes en breng op smaak met peper en zout. Zet de pasteibakjes 10 minuten in een voorverwarmde oven van 150°C. Vul de bodem van de bakjes met preiruitjes en schik er raapjes op. Snijd de lamstongetjes in plakjes en verdeel die over de 8 bakjes. Laat 21/2 dl van het tongvocht inkoken, voeg er de room bij en laat opnieuw 1 minuut inkoken. Neem de saus van het vuur, meng er de mosterd door en breng op smaak met peper en zout. Giet de saus in en rond de bakjes en bestrooi tenslotte met de fijngehakte bieslook.
Lamstongetjes uit Ierland is een recept van De Chef