Week de rozijnen een paar uur in het bier. Snijd de ontbeende lamsbout in blokjes en braad die in een braadpan in de hete zonnebloemolie aan tot ze goudbruin zijn. Zet het vuur laag en voeg de fijngehakte ui, de gekneusde teentjes knoflook, de tomatenpuree, de tijm, de runderbouillon en de helft van het bier toe. Meng alles goed door het vlees en laat het 1 uur zachtjes stoven. Voeg een kwartier voor het einde van de stooftijd de geweekte rozijnen en de rest van het bier toe en laat nog door garen. Voeg naar smaak peper en zout toe. Haal het vlees uit de pan en houd het warm. Laat het kookvocht nog wat inkoken en verwijder het takje tijm. Doe het vlees terug in de saus en serveer ze samen op voorverwarmde borden. Garneer met de fijngehakte bieslook. Serveer met bijvoorbeeld (kastanje)puree, in boter gestoofde broccoli en/of witlof en drink er een licht gekoeld glas Liefmans Goudenband bij.
Lamsvlees met rozijnen, gestoofd in Liefmans Goudenband is een recept van De Chef