Zoek
Leidse hutspot 1
4
0 min
De Chef
-
4
sterren op basis van
3
stem(men)
Ingrediënten
De derde oktober 1574 begaf de jongeling Schaelk zich buiten de wallen om te onderzoeken waarom het zo merkwaardig stil was op de bezette schans. De Spanjaarden bleken gevlucht te zijn! En wel zo haastig dat hij ter plekke nog een pot met een niet geheel verorberde Spaanse stoofpot met vlees vond. Als herinnering aan het einde van dit zware beleg wordt daarom in
Leiden traditioneel op 3 oktober hutspot en wittebrood met haring gegeten. De wittebroden met haring werden door de eerste schepen, die na het beleg Leiden in voeren, gebracht. De hutspot die wij nu maken, lijkt niet meer op de originele Spaanse stoofpot en aardappelen hebben er zeker niet ingezeten, want de aardappel was in die tijd in Europa nog niet bekend.
Bereiding
500 gr witte bonen zout 11/2 kg winterwortelen 750 gr pastinaken 500 gr uien 500 gr mager spek 500 gr klapstuk
Leidse hutspot 1 is een recept van
De Chef
Dit vind je misschien ook lekker
Zuurkoolsalade met gegrilde appel en Leidse kaas
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolpasta met Leidse kaas
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hamrolletjes met zuurkool en kaas
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Leidse hutspot
30 min-
Nagerecht
Bekijk recept