Loempia Sranang (Surinaamse loempia)

4
0 min
-
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Mihoen 10 minuten in koud water weken en daarna uitlekken. Trek de loempiavellen van elkaar los en bewaar ze onder een doek tot aan gebruik. De kip wassen, in kleine blokjes snijden en in de olie gaar bakken; knoflook, gesnipperde ui en fijngemalen peper toevoegen en enkele minuten meebakken. Mihoen, selderij, witte kool en alle overige ingrediënten hieraan toevoegen en het geheel 5-10 minuten roerbakken; zout naar smaak toevoegen. Neem de vulling van het vuur en laat het afkoelen. Leg op het midden van ieder loempiavel 2 eetlepels van de vulling; vouw de loempiavel met de vulling volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking van de loempiavel; de Surinaamse loempia heeft een wat plattere en bredere vorm. Verhit de olie en bak de loempia's met enkele tegelijk goudbruin; laat ze uitlekken op keukenpapier. Redi Pepre Sauce.

Loempia Sranang (Surinaamse loempia) is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Loempia met sint-jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witte chocolade-ijs met chocoladeloempia
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Sesambol gehakt & zoete pannenkoek
10 min
Bekijk recept
Knapperige visloempia's
25 min-
Bekijk recept

Loempia met sint-jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witte chocolade-ijs met chocoladeloempia
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Sesambol gehakt & zoete pannenkoek
10 min
Bekijk recept
Knapperige visloempia's
25 min-
Bekijk recept