Masoesa-Boeroe (Boeroe gele rijstgerecht)

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Rijst: Olie verhitten, ui, knoflook, en peper hierin lichtbruin fruiten; vervolgens 5 eetlepels Masoesa-Alesie (roerbakmix), selderij, prei, pimentkorrels, laurierblad en de tomatenpuree hieraan toevoegen en enkele minuten roerbakken.De rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking koken en hieraan toevoegen; het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur opbakken. Eventueel zout naar smaak toevoegen. Paprika's: De paprika's op circa 2 cm vanaf de bovenkant opensnijden, bewaar de afgesneden kapjes en maak de paprika's van binnen schoon door de zaden te verwijderen. Verwarm wat water en kook de paprika's en de 9 kapjes hierin 4-5 minuten, daarna ze uit het kokend water halen en enkele minuten laten afkoelen. Vul de paprika's met de rijst en sluit de bovenkant met de kapjes af. In de oven: Vul een vuurvaste en inmiddels beboterde schaal voor een kwart met water en plaats de paprika's hierin; bak vervolgens de paprika's in de oven op 130 graden gedurende 45 minuten

Masoesa-Boeroe (Boeroe gele rijstgerecht) is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Rijstgerecht met basilicumroomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met kippenlevertjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
(Hindoestaans Gele Rijstgerecht
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Masoesa-Alesie (Surinaams Gele Rijstgerecht)
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Masoesa-Javaans (Javaans gele rijstgerecht)
0 min
Bekijk recept
Masoesa-Creole (Creools gele rijstgerecht)
0 min
Bekijk recept
Masoesa-Alesie (Surinaams gele rijstgerecht)
0 min
Bekijk recept
Masoesa-Boeroe
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept