Mexicaanse rijst met spekjes

5
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de ui in stukjes en bak hem glazig in de hete olie. Voeg de rijst toe. Laat de rijst onder voortdurend omscheppen even aanbakken. Maak ondertussen de vleesbouillon klaar. Giet vervolgens de bouillon erbij. Laat dit 25 minuten zachtjes sudderen (deksel op de pan). Bak ondertussen de spekjes krokant in een koekenpan. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes. Als de rijst helemaal ingedikt is, roer je de (uitgelekte) maïs, kidneybonen, paprika, doperwten en spekjes erdoor. Laat het gerecht nog even doorwarmen.

Mexicaanse rijst met spekjes is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Provençaalse kip met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marshmallow-chocoladerotsjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mexicaanse quesadillas
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Jonas Cramby's paletas de agua (mexicaanse ijslolly's)
20 min
Bekijk recept
Mexicaanse burrito's
30 min-
Bekijk recept