Maak de sperziebonen schoon, breek ze een keer door midden en kook ze in een pan met een beetje water en een snufje zout gaar. Laat ze goed uitlekken op een vergiet. Kook de mie gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat ze uitlekken op een vergiet. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Maak de uien schoon en snij ze klein. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Laat 25 gram boter in een pan smelten en pers hierboven de knoflook uit. Fruit hierin de uien even en voeg dan de tomaat, champignons en de ham toe. Laat dit even fruiten en voeg dan de sperziebonen, de fijngehakte peterselie en zout en peper toe. Leg de helft van de mie in een beboterde ovenschaal, dan het groentenmengsel en hier bovenop de rest van de mie. Bestrooi het met paneermeel en de rest van de boter in vlokjes. Bak de schotel in ongeveer 20 minuten gaar (tot er een mooi bruin korstje is ontstaan).
Mie met groenten uit de oven is een recept van De Chef