Moksie Alesie met Gele Erwten

4
0 min
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de Masterbeef 10-15 minuten om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijdt het in blokjes. De gedroogde garnalen wassen en in ruim water 10 minuten weken. De ham wassen, ontzouten en in stukjes snijden. De gele split erwten één nacht tevoren in ruim water weken. Verhit de margarine en bak de Masterbeef samen met 5 eetlepels masterbeef (roerbakmix), de ham, de tomaten en de gedroogde garnalen gedurende 10 minuten (indien gewenst extra margarine toevoegen); het water, de winterwortels(fijngesneden) en de doperwten hieraan toevoegen en het geheel 15 minuten koken. Het vocht afproeven en eventueel op smaak brengen met extra masterbeef (roerbakmix). De rijst, de cocosmelk en de gele split erwten hieraan toevoegen, omscheppen en de massa aan de kook brengen; als het water kookt, het geheel op lagere stand op matig vuur door laten koken en de rijst droog en gaar koken.Tussentijds de rijst voorzichtig omscheppen. Eventueel zout naar smaak toevoegen. Kroepoek Paramaribo, Javaanse Sambal.

Moksie Alesie met Gele Erwten is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braadworstschotel met erwten en munt
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Antonio Carluccio’s pasta en doperwten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Moksie Alesie Trafasie (gele Rijst Met Moksie Metie)
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moksie Alesie Trafasie (goudgele Rijstgerecht)
20-30 min -
Bekijk recept
Moksie Alesi met Bakkeljauw
0 min
Bekijk recept
Moksie Alesie
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept