Mosselen in bier

2
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij de ui in stukjes en de worteltjes in plakjes. Snij de knolselderij in blokjes en de prei in ringetjes. Was deze groenten. Leg de mosselen in een grote bak koud water. Gooi mosselen waarvan de schelp stuk is weg. Laat de mosselen 10 minuten "water drinken". Mosselen die zich nu nog niet gesloten hebben, gooi je ook weg. Borstel vervolgens de mosselen onder koud stromend water af. Doe de mosselen in de mosselpan en vul deze met zoveel water dat ze net onder staan. Breng het water aan de kook en laat de mosselen 2 minuten koken. Giet ze daarna af. Giet de inhoud van 3 flesjes bier bij de mosselen. Schep de groenten, zout en peper door de mosselen. Voeg eventueel water toe als de mosselen niet helemaal onder staan. Breng het geheel aan de kook. Laat de mosselen op hoog vuur 20 minuten koken. De mosselen en de groente kun je direct uit de pan eten.

Mosselen in bier is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met bier en room
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofschuitjes met knapperige rijst-amandelballetjes
45 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept
The Elvis
Snack
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept