Rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking gaarkoken. Onthuidt de bakkeljauw en kook het 5-10 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna in een vergiet met koud water af, ontbot het en verdeel het in kleine stukjes. Lek het vervolgens uit door de bakkeljauw in het vergiet goed uit te knijpen. Olie verhitten, bakkeljauw hierin lichtbruin bakken, hieraan toevoegen knoflook, ui, peper en 3-4 minuten roerbakken; Nasi Goreng (roerbakmix), tomatenpuree, doperwten en selderij toevoegen en omscheppen; de rijst hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken. Eventueel zout komkommer, Ei-Sliertjes, Kouseband, Gebakken Banaan, Zuurgoed. Variatietip: Serveer eens met Faja Lobi Pinda- Saté saus.
Nasi Goreng met Bakkeljauw is een recept van De Chef