Schep een cakebeslag van de boter, de suiker, de eieren, het zelfrijzend bakmeel, de speculaaskruiden, het zout, de gemalen amandelen en de melk in een met bakpapier beklede springvorm (verhoog de rand 2 cm). Laat het in het midden van een op 150°C voorverwarmde oven in 75-90 minuten rijzen en gaar bakken. Neem de cake uit de vorm en laat hem uitdampen (de bodem wordt de bovenkant). Boen de appels schoon, boor ze uit, snijd ze in dunne partjes en verwarm die 5 minuten in het appelsap. Vang het kookvocht op. Klop de slagroom met de kaneel en de klopvast stijf. Snijd de cake in 2 lagen en bestrijk de onderlaag met kaneelroom. Verdeel 1 appel in schijfjes over de room en leg de tweede cakelaag erop. Schik de rest van de appelschijven kransgewijs bovenop. Bereid appelgelei van het taartgeleipoeder en het kookvocht en verdeel dit, als het lobbig is, over de appelpartjes verdelen.
Noten-kruidencake met appelvulling is een recept van De Chef