Voorbereiding : In pan ruim water aan de kook brengen. Tomaat inkruisen, enkele seconden in kokend water onderdompelen, afspoelen onder koud water en ontvellen. Tomaat in vieren snijden, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Ui pellen en snipperen. In pan boter verhitten, ui ± 3 minuten op laag vuur bakken. Intussen courgette schoonmaken en in blokjes snijden. Courgette aan ui toevoegen en afgdekt ± 5 minuten laten stoven. 4 eetlepels van courgette-uimengsel uit pan scheppen en door tomatenblokjes scheppen, bestrooien met zout en peper. Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt wegzetten. Aan rest van courgetteblokjes in pan visfond toevoegen, aan de kook brengen en ± 5 minuten afgedekt stoven. Gestoofde courgetten in keukenmachine pureren. Courgettepuree in pan terug doen, laten afkoelen en tot gebruik afgedekt bewaren. Palingfilets halveren en in lengte in repen snijden. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen. Bereiden: Palingfilet ± 1 uur van tevoren op kamertemperatuur laten komen. Vier diepe borden voorverwarmen. Crème fraîche door courgettepuree roeren en op laag vuur verwarmen (= coulis). Coulis op smaak brengen met zout en peper. Coulis in borden scheppen. Palingfilets met groente in midden scheppen.
Paling met romige courgettecoulis is een recept van De Chef