Snijd de stelen van de broccoli en schil ze. Snijd de stelen in stukken en doe ze in een pan water met wat zout. Zodra het aan de kook is, kunnen de broccoliroosjes erbij. Na ca. 10 minuten is de broccoli gaar. Laat hem even afkoelen. Prak de broccoli daarna fijn met een vork. Snijd de ui in stukjes. Pel de knoflookteentjes en snijd ze in dunne plakjes. Bak de ui en knoflook in de olijfolie op een zacht vuurtje. Kook intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijziging. Doe nu de ansjovis in de pan en bak die totdat ze uit elkaar vallen. Hak de pepertjes fijn en doe die er ook bij. Schep de broccoli er door. Meng alles goed door elkaar en roer er dan een paar eetlepels kookwater van de pasta doorheen. Breng de saus op smaak met zout (niet te veel, ansjovis is ook zout!), peper en geraspte kaas. Giet de pasta af en doe deze bij de saus. Meng alles goed doorelkaar!
Pasta met broccoli en ansjovis is een recept van De Chef