Pastei Sranang (Surinaamse kippastei)

4
0 min
-
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Vulling: Snijd de kip in kleine stukken en bak het in de olie gaar. Ui, knoflook en peper toevoegen en enkele minuten meebakken; daarna Snesie Foroe (roerbakmix) en tomatenpuree toevoegen en enkele minuten roerbakken.Vervolgens groentemix, aardappelsticks, kouseband en selderij toevoegen en het geheel 10 minuten roerbakken.Zout naar smaak toevoegen. Bladerdeeg: De hardgekookte eieren in plakjes snijden; de vulling op het bladerdeeg doen, doe 2 plakjes eieren erop en vervolgens het deeg dichtvouwen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking van het bladerdeeg. Oven: De pastei in een voorverwarmde oven op 200 graden goudbruin bakken. Redi Pepre Sauce. Variatietip: Gebruik in plaats van kipfilet eens borststukken of kippenbouten; het vlees ontbotten, nadat het gaar is gekookt, alvorens het verder in de pastei te verwerken.

Pastei Sranang (Surinaamse kippastei) is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Kippastei met Parmezaankorst
2uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse Kippastei
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surinaamse Kippastei
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surinaamse Kippastei
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surinaamse pastei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chicken pie - pastei met kip en champignons
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-preipastei met rookworst
20 min-
Bekijk recept