Bamigroenten wellen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Kook de rijst gaar. Peper uit bamipakket in de lengte halveren, zaadjes verwijderen en in kleine reepjes snijden. Tomaat in dunne partjes snijden. Verhit de olie (hoog vuur) en pers de knoflook erboven uit. Voeg de peper en de sambal toe. Voeg de kalkoen/kip toe en bak deze al omscheppende + 5 minuten mee. Haal de kalkoen of kip met een schuimspaan uit de pan en dek ze af met aluminiumfolie. Voeg aan het bakvet 3 eetlepels water toe en doe de rest van het bamipakket (behalve de tomaat) en de gewelde groenten erbij. Bak deze in 2 minuten al omscheppende. Voeg vervolgens de rijst toe en bak deze al omscheppende 2 minuten mee. Vervolgens tauge, pinda's en kalkoen/kip erdoorscheppen en alles 5 minuten verwarmen. Garneren met augurkjes en tomaatpartjes.
Pittige groenterijst met kalkoen of kip is een recept van De Chef