Spoel het lamsvlees af onder koud stromend water en laat het goed uitlekken. Snijd het vlees in kleine stukjes en kruid ze flink met zout en peper. Verwarm de boter en pers de knoflook erboven uit. Voeg een beetje zout toe. Voeg het vlees aan de knoflookboter toe en braad het flink aan. Spoel de peperoni af, hak hem fijn en voeg de peperoni toe aan het vlees. Snij de ui, wortel en prei fijn. Voeg het vervolgens toe aan het vlees en braad het even mee. Maak de bouillon en voeg dit toe. Doe het laurierblad, beetje tijm en een beetje rozemarijn erbij en laat alles op een matig vuur in 20-25 minuten gaar worden. Doe de rijst bij het lamsgerecht en kruid het geheel flink met zout, peper en cayennepeper. Roer de tomatenpuree en paprikapoeder erdoor. Kook de rijst op matig vuur in 20-25 minuten gaar. Voeg eventueel nog wat bouillon toe. Breng het gerecht zo nodig nog wat meer op smaak wanneer het gaar is. Bestrooi het gerecht met peterselie
Pittige lamsvleesschotel is een recept van De Chef