Pittige speklapjes

4
0 min
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de speklapjes in reepjes en voeg het gemberpoeder, de ketjap manis en 1 eetlepel olie toe. Laat het vlees 15 minuten marineren. Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in ringetjes. Verhit de rest van de olie en fruit het pepertje 1 minuut op halfhoog vuur. Voeg het vlees met de marinade toe (pas op voor spatten) en bak het vlees 5 minuten op hoog vuur. Temper het vuur, voeg 1 dl heet water toe en laat het vlees in ± 15 minuten helemaal gaar worden.

Pittige speklapjes is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Speklapjes met witlof uit de oven
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken speklapjes met komkommersalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met groninger worst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde speklapjes met bieten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige truffels
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Pittige gebakken garnalen
13 min Bijgerecht
Bekijk recept