Bak voor de jus de tomatenpuree in een pan met anti-aanbaklaag uit tot ze zoetig gaat ruiken. Voeg de kerrie, de komijn en de knoflook uit de pers toe en blus af met zoveel water dat een mooie jus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de aardappelen en de pompoen in grove stukken en kook ze samen ± 25 minuten in gezouten water. Snijd de bonen grof. Blancheer ze 2 minuten in ruim gezouten water en spoel ze koud af. Kook de eieren hard, laat ze schrikken, pel ze en snijd ze in vieren. Snijd het pepertje fijn, verwijder de zaadjes. Rijg de garnalen aan satéstokjes. Giet het pompoen-aardappelmengsel af en laat, zonder deksel, op laag vuur alle vocht verdampen. Stamp alles dan schel fijn. Schep de bonen en de rode peper erdoor en roer een lepel jus door de stamppot. Giet de rest van de jus in een kommetje. Bak de garnalenspiesen in dezelfde pan in het restje van de jus aan beide kanten ± 2 minuten en serveer ze bij de stamppot. Leg de eieren erbij en schep de jus erover.
Pompoen-aardappelstamppot met garnalen en tomatenjus is een recept van De Chef