Provençaalse stoofschotel

5
0 min
-
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
(1 dag eerder): Maak een marinade van de volgende ingrediënten: wijn, stukjes winterwortel, gesnipperde ui, knoflook, laurierblaadjes, tijm, rozemarijn, peterselie, scheutje sinaasappelsap en schil van een halve sinaasappel en 2 eetlepels olijfolie. Snijd de runderlappen in vierkante blokjes en leg deze een nacht in de marinade.
Voorbereiding
swijze: Haal het vlees uit de marinade en laat het goed uitlekken. Bewaar de marinade! Bak in een pan een uitjes glazig in een beetje olijfolie en voeg de spekjes toe. Voeg het vlees toe en bak het aan. Voeg vervolgens de marinade toe en laat dit ca. 10 minuten doorkoken. Laat het op een zacht pitje tenminste 2 à 3 uren stoven of zet het in de oven (de stooftijd is dan iets korter). Serveersuggesties: Voeg de laatste 15 minuten stukjes voorgekookte aardappel in partjes toe.

Provençaalse stoofschotel is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Griekse stoofschotel
Bekijk recept
Gestoofd konijn
2u40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse stoofschotel met groenten
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofschotel met pompoen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept