Ricottataart met sinaasappel

7
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de sinaasappels (ongeschild!) in dunne plakken. Breng 150 gram suiker met 1½ dl water aan de kook tot de suiker is opgelost. Kook hierin de plakken sinaasappel op zacht vuur ca. 15 minuten en laat ze in de suikerstroop afkoelen. Klop de eieren los met de ricotta en roer de 200 – 250 gram suiker en de geraspte schil erdoor. Schenk het ricottamengsel in een ingevette ronde taartvorm en bak de taart 40-50 minuten in het midden van de oven. Garneer de taart op kamertemperatuur met de plakken sinaasappel.

Ricottataart met sinaasappel is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pesto-ricottataart
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm-ricottataart
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroen-ricottataart
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Spinazie-ricottataart
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept