Rode linzensoep

6
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de linzen met ruim water in een fijnmazig vergiet. Maal de komijn en het kroanderzaad fijn in een vijzel. Snuif de geuren even op! Snijd de ui en winterwortel in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een flinke soeppan en smoor de uien op een laag vuurtje glazig. Hak ondertussen de knoflook fijn. Voeg – wanneer de uien glazig worden – de knoflook, gesneden wortels, komijn en korander toe. Laat dit mengsel even bakken. Voeg dan – voor hele dikke soep – een liter water en de bouillonblokjes toe. Voeg ook het laurierblad en de halve citroen toe. Voeg de linzen toe en breng de soep al reoerend aan de kook en laat de soep ongeveer 30 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door de pan om aanbranden te voorkomen, want de soep wordt lekker dik! Verdun de soep eventueel door er bouillon of water aan toe te voegen. Breng de soep op smaak met peper en zout. Verwijder het laurierblad en de citroen. Garneer de soep eventueel nog met gesneden koriander of peterselie.

Rode linzensoep is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Linzensoep met bleekselderij
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzensoep met spinazie en makreel
380 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzensoep met bloemkool
15 min-
Bekijk recept
Wortel-linzensoep
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Rode bonensmurrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept