Rodekool stamppot met gebakken appeltjes

5
0 min
-
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de appels. Snijd 1 appel in blokjes en de andere 2 in plakjes. Laat de rode kool met 1 dl water, azijn, 1 el boter, kruidnagel, laurierblad zachtjes gaarstoven. Op het laatst de appelblokjes erbij doen. Ondertussen aardappels gaar koken. Appelplakjes in een hete koekenpan in ca. 2 minuten gaar bakken. Bestrooien met peper. Haal de plakken bloedworst door de bloem en bak ze in de pan in ca. 5 minuten elke kant. Verwijder het laurierblad en de kruidnagel uit de rode kool. Giet vervolgens de aardappels af en pureer het met de melk. Schep vervolgens de rodekool er doorheen. Breng de stamppot op smaak met zout en peper.

Rodekool stamppot met gebakken appeltjes is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Kalkoenfilet met salie-appeltjes
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkensfilet met hele appeltjes en knoflook
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoenblokjes met appel en puree - speciaal voor kids
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geurige appeltjes met kaneel uit de oven
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept