Romige aspergesoep met peultjes

4
0 min
-
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de asperges met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden. Snijd het onderste stugge stukje eraf en snijd de asperges in stukjes. Maak de peultjes schoon. Snijd de kipfilet in stukjes. Kook de aspergestukjes in de kippenbouillon in 7 minuten beetgaar. Neem ze uit de bouillon en zeef de bouillon. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Laat het bloemmengsel al roerend op heel laag vuur ± 3 minuten pruttelen. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en breng telkens alles al roerend aan de kook. Voeg de asperges, de peultjes en de slagroom toe en kook de peultjes op laag vuur in ± 5 minuten gaar. Warm de kipfilet kort mee en verdeel de soep over de broden.

Romige aspergesoep met peultjes is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Chinese kip in hoisinsaus
140 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gado gado met kroepoek
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tofu met paddestoelen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept