Snijd de ui in stukjes. Snijd de salami in kleine blokjes. Hak de olijven grof. Dep het vlees met wat keukenpapier droog. Verhit de boter in een braadpan en bak de salamiblokjes 3 minuten op halfhoog vuur. Schep de blokjes vervolgens uit de pan. Bak het vlees rondom bruin in het bakvet. Bestrooi het vlees met peper en zout en leg de salami, ui en olijven er omheen. Schenk de wijn erbij langs de rand van de pan en braad de rosbief met het deksel schuin op de pan in ca. 25 minuten rosé. Laat het vlees buiten de pan afgedekt met aluminiumfolie ca. 15 minuten rusten. Breng het bakvet met 1 ½ dl runderfond aan de kook en roer de aanbaksels los. Voeg de tomatenpuree toe en laat de jus even doorkoken. Snijd de rosbief in dunne plakken en serveer het met de jus.
Rosbief met salami-olijvenjus is een recept van De Chef