Pel de uien en snipper deze fijn. Kruid het vlees met zout en peper. Verhit de boter in een hapjespan en bak hierin het vlees op hoog vuur in ca. 5 minuten rondom bruin. Voeg de uien en suiker toe en fruit deze op middelhoog vuur ca. 3 minuten mee. Maak ondertussen de runderbouillon. Strooi de bloem over het vlees en verwarm deze ca. 2 minuten op zacht vuur mee. Schenk de bouillon over het vlees. Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes en voeg deze met de balsamico-azijn aan het vlees toe. Stoof het vlees afgedekt op zacht vuur in ca. 2 uur gaar. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd elke appel in (kleine) partjes. Stoof de appelpartjes de laatste 15 minuten met het stoofpotje mee. Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels uit het stoofpotje en breng het stoofpotje op smaak met zout en peper.
Runderstoofpotje met appeltjes is een recept van De Chef