Salade met asperges, eendenlever en wijnvinaigrette

4
0 min
-
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de appel en snijd hem in stukjes. Schil de asperges, snijd de onderkantjes eraf, kook ze beetgaar en laat ze in het kookvocht afkoelen. Klop de wijn, de wijnazijn, het sjalotje, de appel, de honing, de olijfolie en wat peper en zout in een keukenmachine of met een staafmixer op. Voeg voor een betere binding eventueel nog wat olie toe. Marineer de in stukken gesneden asperges 2 uur in een deel van de vinaigrette. Was, droog en pluk de slasoorten en schep er wat vinaigrette door. Verdeel de sla over de borden en leg de aspergestukjes op de sla. Snijd met een warm mes dunne plakken van de eendenlever, bestrooi die met peper en zeezout en verdeel ze over de salade.

Salade met asperges, eendenlever en wijnvinaigrette is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Wilde oesters met Vlaamse wijnvinaigrette
30 min
Bekijk recept
Salade met asperges, eendenlever en wijnvinaigrette
Bekijk recept
Kabeljauw Met Mosselen
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept