Sat&eacute uit Bali

4
0 min
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

van Saté uit Bali recept Los de santen op in een kopje heet water en laat dit mengsel afkoelen. Maak de uien schoon en snipper ze. Wrijf de ui, knoflook, djeroek poeroet, gember, trassi, sambal, koenjit en tamarinde tot een brij. Giet het citroensap en de santen hierbij en schep alles goed om. Snijd het varkensvlees en lamsvlees in niet te kleine dobbelstenen. Doe het vlees bij de saus, schep alles goed om en laat het vlees 2 uur marineren. Haal het dan uit de marinade en dep het met keukenpapier droog. Rijg het aan pennen of houten stokjes en rooster de saté's gaar.

Sat&eacute uit Bali is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Boemboe bali
Bekijk recept
Telor boemboe bali - gekookte eieren in chilisaus
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Indische salade met knapperige sajoerboontjes
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balinese kip
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gado gado met kroepoek
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chocoladecrèmetaart met rood fruit
95 min- Nagerecht
Bekijk recept
Carrotcakejes met roomtopping
55 min- Nagerecht
Bekijk recept
Biefstuk-auberginespies
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept