Selderij-linzenstamppot

magnetron,
0 min
-
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de selderijknol en rasp hem grof boven een ruime magnetronschaal met deksel. Sprenkel er direct het citroensap over om te voorkomen dat de selderijrasp verkleurt. Voeg de prei, de knoflook en het bouillonpoeder toe, sprenkel er het water over en meng alles goed door elkaar. Sluit de schaal af en maak de groenten in ± 15 minuten in de magnetron op vol vermogen (800 Watt) zacht en gaar. Roer er de linzen, de champignons en de groene kruiden door en verwarm het gerecht nog 2 minuten in de magnetron door en door. Breng het zo nodig op smaak met peper en zout. Serveer er pittige komkommersalade bij; die maakt u door plakjes komkommer op smaak te brengen met wat citroensap, ringetjes Spaanse peper en lente-ui. Deze salade wordt zoetzuur, als u door het citroensap een druppel zoetstof roert.

Selderij-linzenstamppot is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkool-linzenstamppot & kipspiesjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Selderij-linzenstamppot
Bekijk recept

Broccolirijst met kipragout
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bietenrösti met vega-kipragout
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi Goreng met hamreepjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knolselderijsoep met paddestoelen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept