Slastamppot met sesamkip en sjalotjes

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze 10 minuten in water met zout. Voeg dan de bloemkoolroosjes toe, breng opnieuw aan de kook en kook de bloemkool ± 10 minuten mee. Verwarm de melk. Giet de aardappelen en de bloemkool af en stamp ze met de melk en de versgemalen peper tot een puree. Pel de sjalotjes en snijd ze in ringetjes. Bestrijk intussen de kipfilets met mosterd en bestrooi ze met de sesamzaadjes of de fijngehakte geschaafde amandeltjes. Verhit de boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag, bak de filets op hoog vuur rondom bruin en bak ze op laag vuur in ± 20 minuten gaar. Keer ze regelmatig. Neem de filets uit de pan en houd ze warm. Voeg de sjalotjes toe en bak ze in het bakvet al omscheppend 1 minuut. Voeg 1/4 liter water en de inhoud van het zakje rundvleesjus toe, breng de jus aan de kook en laat de sjalotjes op laag vuur 3 minuten stoven. Schep intussen de ijsbergsla door de bloemkoolpuree en verwarm de stamppot tot deze door en door warm is. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de stamppot direct met de kip, sjalotjes en jus. Lekker met wortelsalade.

Slastamppot met sesamkip en sjalotjes is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettesalade met risotto
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met chorizo-tomatensaus
30 min-
Bekijk recept
Rucolasoep met aardappel en bacon
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Slastamppot met shoarmavlees
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholfilet met frisse botersaus en slastamppot
30 min-
Bekijk recept
Venkel-slastamppot met gehaktballetjes in mosterdsaus
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met gestoofde vanille-rabarber
30 min-
Bekijk recept